sporten is gezond #3

67401206_2316111575308256_4003308195916283904_n.png

๐—”๐——๐—˜๐— 

Ben jij bewust van je ademhaling ? Probeer eens, focus op je adem, hoe je in en uit ademt. Voel hoe je ruimte vrij maakt in je longen, maar evenzeer in je hoofd. Goed bezig !

Wauw, je hebt jezelf even naar het ๐—ก๐—จ gebracht. Zo ineens, onbewust zat je met lichaam en geest helemaal in het ๐—ก๐—จ.

๐—ก๐—จ, hier stond jij jezelf toe, dicht bij jezelf te blijven. Even, al was het maar 3 tellen, bracht de focus op jouw ademhaling je in je center. Een rustplek, een stilteplek waar jij op adem mag komen.

๐—ฃ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ถ๐—ด , je eigen anti-stress, relax & helemaal van jouw moment.

Ademen is onze allereerste basisbehoefte. Wij vinden dit bijna allemaal zo vanzelfsprekend, ademen onbewust ontelbare keren in en uit per dag. Nochtans door dit bewust te doen, gunnen we ons lichaam ontzettend veel rust en ruimte. Resultaat, minder stress, meer energie en de basis ' een gelukkiger mens '.

Nog meer en beter leren werken met je ademhaling ? 
Breathe & Connect helpt je graag. Altijd welkom in รฉรฉn van onze trajecten/workshops 

sporten is gezond #2

Waarom yoga in onze trajecten?
Yoga vertaald uit Sanskriet is โ€˜ verenigen , beheersen โ€˜. 
Het leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen.

Breathe & Connect zet yoga in om een betere connectie te voelen met je eigen lichaam. 
Doe je dagelijks yoga, al is het maar 5 minuutjes of een enkele oefening dan stimuleer je bv. de bloedsomloop in je kleinste cellen. Dit zorgt voor meer soepelheid.

๐—ฉ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—Ÿ๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐—ฎ๐—บ, dat is wat wij Yoga noemen.

Zelfs indien we een getraind brein hebben door vele uren meditatie, maar fysiek compleet niets doen, zullen we in tijden van storm breken en niet overeind blijven.

Breathe & Connect zorgt ervoor dat jij wel de storm van het dagelijks leven kan weerstaan.

Moet je dan bij B&C je lichaam in bochten wringen ? 
Een boom, een lotushouding of op je hoofd gaan staan om die weerbaarheid te voelen?

๐—ก๐—ฎ๐˜๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜

Dirk geeft je met plezier kleine simpele oefeningen die je zelfs bij het tandenpoetsen kan doen. Het gaat over kleine bewegingen en voelbaar in de kleine spiertjes, ons netwerk, onze basis die van daaruit het hele lichaam ondersteunt en versterkt.

Wees gerust, zoals op onderstaande foto wordt niet gevraagd, het geeft enkel duidelijk dat hoe we als kind een natuurlijke soepelheid hadden. Doorheen de jaren verliezen we ook dit proces. Studies, opgroeien, de wereld in stappen telkens hebben we minder aandacht voor onszelf, ons lichaam en willen we maar vooruit om โ€˜iets te wordenโ€™. We vergeten of ontleren tijdens het opgroeien dat we allemaal al lang โ€˜ ietsโ€™ zijn.

๐—ž๐—น๐—ฒ๐—ถ๐—ป๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐˜๐—ฒ ๐—ถ๐—บ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฐ๐˜

Niet enkel op je lichaam, maar ook op je geest. 
Lichaam , geest, gevoel verenigen zodat jij je innerlijke stem kan horen en evenwicht kan creรซren. Dat brengt Breathe & Connect je met Yoga .

Wist je dat in ๐—”๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ป traject we ook Yoga hebben voorzien? Lekker in de wilde natuur, de zon op je snoet, effen helemaal zen met je eigen lichaam en de buitenwereld. Zร lig.

67202361_2312669352319145_4786760911320776704_n.png

veerkracht

harmonie & evenwicht

in recognition of your outstanding contribution of time, dedication, and expertise to the 2018 World y need most..png

Wanneer onze emoties ontwricht zijn, de overhand nemen of tegendraads staan op wat ons verstand ons verteld, geraken we uit balans. Onze concentratie verminderd, vaak reageren we of te opgewekt, of te neergeslagen in onze communicatie. Soms geraken we niet meer uit deze neerwaartse spiraal. Breathe & Connect helpt je graag.

Balanceren is niet teveel bewegen , maar ook niet compleet stilstaan. Denk eens aan het circus, met de clown op zijn รฉรฉnwieler. Het lijkt of hij midden in de piste, helemaal stilstaat. Iedereen is verwonderd. In werkelijkheid doet hij of hij stil staat in de arena. Telkens rijdt de clown een kleine cm naar voor en รฉรฉntje naar achter. Ons oog en brein bedriegt ons. De clown staat niet echt stil. Zijn evenwicht wordt gecreรซerd door onevenwicht.

Zo ook , in ons dagelijks leven. Complete stilstand leid tot verstarring, tot niets meer doen en de moed verliezen om in actie over te gaan. We zijn moe en worden enkel meer moe bij de gedachte alleen al van iets te ondernemen. Blijven bewegen, brengt ons ook in de knoop. We gaan in overdrive, verliezen focus en gaan door tot we eigenlijk niet meer weten wat het doel juist was van ons harde werk. Weer zijn we moe, oververmoeid en soms breken we.

Evenwicht, zowel fysiek als mentaal staan graag op 1 lijn. Harmonie tussen hart en verstand maakt ons gelukkig, vreedzaam. De zin in leven, werken en tot actie over te gaan, is geen moeite. Het leven loopt en wij (be)leven met plezier.

Heb je soms moeite om harmonie te vinden? Het evenwicht kwijt tussen werk en privรฉ. Breathe & Connect neemt je graag mee op Belevingsreis naar Noorwegen. In 2020 krijg je niet enkel de reis in dit traject, maar we zorgen voor een ontspannen dag voor de reis. Hier leer je hoe je jouw lichaam beter onder controle krijgt, met als grootste gevolg minder stress, hartkloppingen en/of angst. Na de reis komen we graag nog een keertje samen. Hoe heb je de reis ervaren, wat neem je nog mee nu de reis achter je ligt. En vooral, wat heb jij nog nodig, om deze gevoelens verder mee te nemen in het dagelijks leven. Nazorg vinden we al even belangrijk.

ZIen we jou in Noorwegen?

Voor meer info of een trip op maat van je bedrijf, graag een mailtje naar info@breatheandconnect.be

durven kwetsbaar zijn, toon je kracht en moed

66779180_2307395679513179_2442153365539389440_n.jpg

Mooiheid in anders zijn.

Moesten deze klaprozen bruin zijn, zouden ze nooit zo opgevallen zijn. Juist door ANDERS te zijn dan de gehele omgeving kunnen we extra genieten van hun pracht.
Hoe wonderlijk kan de natuur zijn?

Wij, mensen zijn ook zo.
Alleen zeggen wij:"hey, jij, doe eens normaal!
Wil je wel eens gewoon doen!"
Alsof we allemaal in รฉรฉn rij passen.

Sta jij in je Anders zijn? Laat jij je zien, zoals je bent en mag zijn! Want enkel als jij helemaal jezelf (er)kent straal jij dit ook uit รฉn ontvang je dit ook terug.

Durf jij je kop uitsteken? Je talent laten zien, je eigen kwetsbaar opstellen , maar toch krachtig in je schoenen staan?

Breathe & Connect neemt je graag mee naar Dinant, Ardennen waar we jou weer laten voelen dat kwetsbaar krachtig is. Je krijgt van ons een aantal tips om beter met stresssituaties om te gaan, ademhalingsoefeningen om je eigen stressrespons te controleren en een uitdagend leerrijk traject. Gedurende de hele dag, begeleidt Dirk, je mentale en ademhalingscoach doorheen alle stappen.

Geschikt voor zowel particulieren als leiders die vanuit hun eigen kracht willen leiding geven. Normen & waarden als natuur en connectie met elkaar als anderen staan hoog in je vaandel. Samenwerken, een hecht team met een band van trust vind jij als leider zeer belangrijk.

Voel je je aangesproken?
Data najaar: 12 sept , 17 sept, 11 okt, 31 okt.

Stuur gerust een mailtje naar
๐Ÿ‘‰ info@breatheandconnect.be ๐Ÿ‘ˆvoor meer info of een dag op maat van jouw organisatie.

sporten is gezond

Meditatie, voor velen klinkt het zweverig. Een mooi en vooral gezond lichaam, dร t willen we allemaal, dus trekken we naar de sportschool, gaan we gezonder eten oa biologisch, vegan, superfoods.

We vergeten nog iets. Ons brein !

Ook onze hersenen willen sporten. Dit kan met meditatie. Uiteindelijk is meditatie niet onze gedachten laten stopzetten en uren in het niets staren. Het is leren horen, zien, voelen van onze gedachten , maar deze NIET vast te pakken. Als we bij ons overdenken en alle gedachten blijven hangen, dan controleren zij ons. We kunnen ze aanvaarden, accepteren dat ze er zijn en weer laten passeren als wolken die voorbij drijven.

Is dat zweverig ? NEEN, het is sport voor ons brein, ons zelf gelukkiger maken en gezonder.

Enkele voordelen van mediatie :
- minder stress
- betere slaap
- flexibele geest
- minder angst
- gezonde relatie
- verbetert je fysieke prestaties
- meer energie

Dus Mediteren is gewoon sporten, maar anders !
Sport je mee ? ๐Ÿ˜

nr1.png

Avontuur

50301981_2192166097702805_7185915980575408128_n.jpg

Het is voor ons ook voelen horen leren, vallen en weer opstaan.
Daarom gooien we het dan ook over een andere boeg, 2019 wordt een proefdraaien/leren. 
Vandaar dat we onze Ardennen trajecten aanbieden aan โ‚ฌ199. ๐Ÿ™ 
Data 2019 :

24 januari : 9.00 - 17.00u : VOLZET

21 februari : 9.00 - 17.00u

29 maart :9.00 - 17.00u

18 april : 9.00 - 17.00u

16 mei : 9.00 - 17.00u

En ons Noorwegen "avonturen"-coaching traject bieden we dit jaar aan voor โ‚ฌ799!! 
Data 2019 :

ma 3 juni tot za 8 juni ( max. aantal deelnemers 10)

Een unieke kans voor jullie รฉn voor ons, om onze missie in de wereld te zetten namelijk jullie leren om te gaan met stress in deze stressvolle omgeving. Meer WEERBARE mensen daar gaan WIJ voor!! En we leren het jullie graag op onze aparte manier. Tot binnenkort!!

meer info via info@breatheandconnect.be

Artikel in Tijdschrift voor Coaching

In december 2018 verscheen er in Tijdschrift voor Coaching een artikel over โ€˜ De Caleidoscoop van lichaamsgericht coachen . Voor deze uitgave was de redactie nieuwsgierig naar de diverse vormen van lichaamsgerichte coaching die worden toegepast. Zij stelde daartoe enkele willekeurig geselecteerde, lichaams-gerichte coaches een paar vragen over hun visie en werkwijze. Opvallend is dat deze coaches allemaal het hoofd met het hart, of de binnen- met de buitenkant willen verbinden en vaak meerdere werkwijzen combineren. We selecteren steeds รฉรฉn werkwijze en geven een korte blik in de praktijk van de dans-, boks-, aikido-, stem-, theater-, acupunctuur- en de avonturencoach. Superleuk dat Breathe & Connect van de partij mocht zijn !

verbindend traject met jezelf ( Ardennen )

 
46482173_10216643216266667_5317023311761244160_o.jpg
 

weet jij hoe je adem haalt ?

Deze groep staat klaar voor de eerste stap naar een optimaler ademhalingspatroon wat resulteert in oa minder stress. Philippe leert je door zelf te ervaren zodat je thuis ook verder mee aan de slag kan. Wil jij ook ervaren wat anders ademen kan betekenen voor jou ? Het eerst volgende โ€˜ Verbindend traject met jezelfโ€™ staat gepland voor donderdag 24 januari 2019. Graag op de hoogte van overige trajecten?

 

goed doel

daretodream.png

Goed doel

dare to dream project

Voor elke trip naar Noorwegen donneert Breathe & Connect โ‚ฌ1000 aan Dare to Dream Leadership institute for Girls. Dit betekent dat ongeveer 300 ร  400 meisjes steun ontvangen en nog dichter bij hun droom staan.

story :

At the Dare to Dream Leadership Institute for Girls, we believe that โ€œIf you can dream it, you can do itโ€. We believe in a world where every girl can achieve anything she sets her mind to. We organise events at which inspirational women share their stories with girls from disadvantaged communities (we call it โ€˜TED talks for girlsโ€). We host workshops in which girls explore their talents and passions, learn to lead, be assertive and negotiate constructively. Weโ€™re also setting up a mentor network to connect women who want to help to girls who seek advice and support in reaching their goals.

Like a woven cloth, Dare to Dream is network of women that supports girls as they step into adulthood. And just like a cloth, it is interweaving individual fibres that makes us strong. Want to get involved? Weโ€™d love to hear from you! Together, we are strong.