sporten is gezond #2

Waarom yoga in onze trajecten?
Yoga vertaald uit Sanskriet is ‘ verenigen , beheersen ‘. 
Het leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen.

Breathe & Connect zet yoga in om een betere connectie te voelen met je eigen lichaam. 
Doe je dagelijks yoga, al is het maar 5 minuutjes of een enkele oefening dan stimuleer je bv. de bloedsomloop in je kleinste cellen. Dit zorgt voor meer soepelheid.

𝗩𝗲𝗲𝗿𝗸𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝗟𝗶𝗰𝗵𝗮𝗮𝗺, dat is wat wij Yoga noemen.

Zelfs indien we een getraind brein hebben door vele uren meditatie, maar fysiek compleet niets doen, zullen we in tijden van storm breken en niet overeind blijven.

Breathe & Connect zorgt ervoor dat jij wel de storm van het dagelijks leven kan weerstaan.

Moet je dan bij B&C je lichaam in bochten wringen ? 
Een boom, een lotushouding of op je hoofd gaan staan om die weerbaarheid te voelen?

𝗡𝗮𝘁𝘂𝘂𝗿𝗹𝗶𝗷𝗸 𝗻𝗶𝗲𝘁

Dirk geeft je met plezier kleine simpele oefeningen die je zelfs bij het tandenpoetsen kan doen. Het gaat over kleine bewegingen en voelbaar in de kleine spiertjes, ons netwerk, onze basis die van daaruit het hele lichaam ondersteunt en versterkt.

Wees gerust, zoals op onderstaande foto wordt niet gevraagd, het geeft enkel duidelijk dat hoe we als kind een natuurlijke soepelheid hadden. Doorheen de jaren verliezen we ook dit proces. Studies, opgroeien, de wereld in stappen telkens hebben we minder aandacht voor onszelf, ons lichaam en willen we maar vooruit om ‘iets te worden’. We vergeten of ontleren tijdens het opgroeien dat we allemaal al lang ‘ iets’ zijn.

𝗞𝗹𝗲𝗶𝗻𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗴𝗲𝘃𝗲𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗴𝗿𝗼𝘁𝗲 𝗶𝗺𝗽𝗮𝗰𝘁

Niet enkel op je lichaam, maar ook op je geest. 
Lichaam , geest, gevoel verenigen zodat jij je innerlijke stem kan horen en evenwicht kan creëren. Dat brengt Breathe & Connect je met Yoga .

Wist je dat in 𝗔𝗿𝗱𝗲𝗻𝗻𝗲𝗻 traject we ook Yoga hebben voorzien? Lekker in de wilde natuur, de zon op je snoet, effen helemaal zen met je eigen lichaam en de buitenwereld. Zàlig.

67202361_2312669352319145_4786760911320776704_n.png

veerkracht