Sporten is gezond

sport

Meditatie, voor velen klinkt het zweverig. Een mooi en vooral gezond lichaam, dàt willen we allemaal, dus trekken we naar de sportschool, gaan we gezonder eten oa biologisch, vegan, superfoods.

We vergeten nog iets. Ons brein !

Ook onze hersenen willen sporten. Dit kan met meditatie. Uiteindelijk is meditatie niet onze gedachten laten stopzetten en uren in het niets staren. Het is leren horen, zien, voelen van onze gedachten , maar deze NIET vast te pakken. Als we bij ons overdenken en alle gedachten blijven hangen, dan controleren zij ons. We kunnen ze aanvaarden, accepteren dat ze er zijn en weer laten passeren als wolken die voorbij drijven.

Is dat zweverig ? NEEN, het is sport voor ons brein, ons zelf gelukkiger maken en gezonder.

Enkele voordelen van mediatie :
– minder stress
– betere slaap
– flexibele geest
– minder angst
– gezonde relatie
– verbetert je fysieke prestaties
– meer energie

Dus Mediteren is gewoon sporten, maar anders !
Sport je mee ?

Delen:

Facebook
LinkedIn

Gerelateerde Berichten

Nieuwe site

Een nieuwe site een nieuw begin, we hebben geprobeerd alles duidelijk te maken en vooral het toevoegen van een Webshop leek ons wenselijk. Wens je een uitstap met je bedrijf of ben je een gepassioneerd sporter we staan klaar voor jou. Kijk ook zeker naar ons meest uitdagend traject “through the valley”. Ook voor brandweerkorpsen

Read More »
Breath & Travel

Balans

Wanneer onze emoties ontwricht zijn, de overhand nemen of tegendraads staan op wat ons verstand ons verteld, geraken we uit balans. Onze concentratie verminderd, vaak reageren we of te opgewekt, of te neergeslagen in onze communicatie. Soms geraken we niet meer uit deze neerwaartse spiraal. Breathe & Connect helpt je graag. Balanceren is niet teveel

Read More »
Login
Password Recovery

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

SHOPPING BAG 0